Gyógymasszázs

 

AMIKKEL DOLGOZUNK:

 

 

  • Krémes masszázs
  • Olajos masszázs
massage
Dr. Petrik Marina orvos-termeszetgyogyasz, fitoterapeuta Budapest es Eger, T.: 30 343-5523 www.termeszetgyogyasz-marina.hu Köpölyözés (szilikonos)
Tens (fizikoterápiás készülék) tens_kepek

 

 


A MASSZÁZS TÖRTÉNETE :

A masszázs története valószínűleg egyidős az emberiséggel. A legrégebbi írásos emlékek a mimages2asszázs gyógyításra való használatáról az ókori Kínából származnak. Kezét az ember ösztönösen is használja fájdalma enyhítésére; ha ütést, görcsöt kap, önkéntelenül kap a fájó testrész felé, hogy azt védje, dörzsölje, nyomkodja, masszírozza. A kínaiak úgy vélik, hogy a masszázs nemcsak a fájdalom enyhítésére és nemcsak mozgásszervi problémák kezelésére, hanem belső szervi betegségek enyhítésére is alkalmas.


ÁLTALÁNOS HATÁSA:

A különböző masszázstechnikákban közös, hogy a kezelt szervben helyi, és az egész testre kiterjedő hatásokat váltanak ki. A legismertebb hatás, hogy a masszírozott területen vérbőség alakul ki, több tápanyagot kap a bőr, a káros anyagok gyorsabban kiürülnek. Azfree-wallpaper-8 izmok fellazulnak, a görcsök feloldódnak, bennük olyan anyagok képződnek, amelyek fokozzák a teljesítőképességet. A masszázs hatása túlterjed a kezelt testrészen. Ezt a mai orvostudomány azzal magyarázza, hogy az idegek az ingert a kezelt testrészhez vezetik, amelyen keresztül a belső szervek működése is pozitívan befolyásolható. A hagyományos keleti orvoslás ezzel szemben a masszázsnak az életerő (csí, prána) áramlását befolyásoló hatásával magyarázza ezt a hatást.


HATÁSA A BŐRRE:

Lassítja a bőr öregedését. A masszázs erősíti a faggyú- és izzadtságmirigyek kiválasztó lavender-therapy-303037munkáját, eltávolítja az elhalt hámsejteket, javítja a bőr anyagcseréjét, puhítja a hegeket és erősíti a szervezet védekezőképességét. Ugyanakkor rugalmassá teszi a bőrt, lassítja öregedését.


HATÁSA A FÁJDALOMRA:

Csökkenti a fájdalmat, vagy megszünteti azt. Bizonyos masszázstechnikák hatékonyanindex csökkentik az érző idegvégződések érzékenységét, ezért ezeket gyakran alkalmazzák fájdalomcsillapításra ideggyulladás és idegfájdalmak esetén. A lágyfogások stimulálják a mozgatóidegeket, emelik az izmok ingerelhetőségét.


HATÁSA AZ IDEGRENDSZERRE:

Megnyugtat. Csökkenti a depressziót. Egyes technikák nem csupán a mozgásszervi betegségek esetén, hanem mentális értelemben is hathatós segítséget nyújthatnak. A lágy masszázsfogások megnyugtatják az idegeket, segítenek az ellazulásban és enyhítik vagy teljesen elűzik a páciens aggodalmát, nyugtalanságát. A masszázs aktiválja a imagesparaszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását. A masszázsterápia segít tudatosítani a testben önkéntelenül fenntartott feszültségeket. Minél inkább tudatosodnak a test reakciói, annál gyakrabban fogja időben felismerni a feszültségek kialakulását, és így tudatosan megszabadulhat azoktól, még mielőtt kifejthetnék káros hatásukat a szervezetre.


HATÁSA A KERINGÉSI RENDSZERRE:

A keringési rendszerre is pozitív hatást gyakorol. Gyakorlati tapasztalatok mutatják, hogy a masszázs növeli a hajszálerek mennyiségét, tágítja az ereket, ezáltal fokozódik a vérkeringés. A beteg területeken segíti az érhálózat újraépülését, visszaállítja az érfalak rugalmasságát, az erek átjárhatóságát. Fenti hatásai miatt bizonyos technikákat előszeretettel alkalmaznak magas vérnyomás, koszorúér-betegségek, agyi vérellátásilavender elégtelenség kezelésére. Kiegészítésként kiválóan használhatók a fizikoterápiás készülékek! Bár Magyarországon nincs régi hagyománya, kultúrája a masszázsnak, egyre többen érzik szükségét ennek a nagyon is hatékony kezelési módnak. Jótékony hatása mind egészséges, mind betegségben szenvedő embereknél bizonyított! Rendszeres alkalmazása évékkel meghosszabbítja az emberek életét! Vitathatatlanul javítja a mindennapok életminőségét!

Olvass tovább: http://masszazsmiskolc.webnode.hu/masszazsrol-roviden-/

12079590_919853038080390_5194829720664181738_n

ÁLLÓ BIO SZOLÁRIUM

 

Bejelentkezés a következő telefonszámokon lehetséges:

+36 46/390-015 

+36 30/192-3019

Nyitvatartás

Hétfő

15-19

Kedd

10-19

Szerda

15-19

Csütörtök

10-19

Péntek

11-20

Szombat

11-20

Vasárnap

ZÁRVA

ÜNNEPNAPOKON ZÁRVA

freewifi

Statisztika

  • Jelenlévő felhasználó: 0
  • Mai látogatás: 0
  • Heti látogatás: 355
  • Összes látogatás: 69,519